Muziektheater

Dit is een monument

Giovanni Brand (acteur) en Sara Salverius (accordeoniste) bouwen samen aan een monument. Voor Giovanni is deze ode een manier om dichter bij zijn roots te komen maar het is vooral een poging om het verdriet en de trauma’s van zijn voorouders te herdenken met name omdat de oorlog voor de jongere generaties steeds abstracter wordt. “Ik wil zo graag een goede Rom zijn”.

Tekst: Giovanni Brand
Regie: Carla Hardy

Spel: Giovanni Brand / Pepijn Korfage (understudy)en Sara Salvérius (accordeon)


Giovanni Brand (1994) is een performer en schrijver, in 2020 afgestudeerd van de Toneelacademie Maastricht. In zijn eigen werk vertrekt hij altijd vanuit zijn intiemste gedachten waardoor er in zijn werk altijd een enorme persoonlijk noodzaak zit. Deze persoonlijke noodzaak zet hij tegenover de wereld waarin we nu leven. Momenteel gaan zijn voorstellingen voornamelijk over zijn Roma roots en de Roma geschiedenis, hierbij neemt hij ook de huidige situatie in Nederland onder de loep en de meer persoonlijke verhalen van personen in de woonwagen community. Bij Stichting Likeminds maakte hij Zigeunerkind met traan en 1999 (talloze keren kwam ik thuis). Ook werkte hij samen met o.a: Sadettin Kirmiziyüz en Marjolijn van Heemstra (Lawrence of Arabia), Eva Line de Boer (Swipe Island), Ontroerendgoed (ArewenotdrawnonwardtonewerA) en Grande Loge (David Christelle).

Sara Salvérius (Gent, 1985) studeerde accordeon bij Philippe Thuriot aan het conservatorium van Gent. Ze werkte mee aan verschillende folk- en wereldmuziekprojecten (Olla Vogala, Aranis, Griff,..) en trad o.a. op in Canada, Zuid-Afrika, China, Italië en Griekenland. Samen met cellist Lode Vercampt en violist Wouter Vandenabeele vormt ze het trio Chansons Tryptique. Ze deelde het podium met Gwen Cresens, Tuur Florizoone, Rony Verbiest, Antje De Boeck, Osama Abdulrasol, Vera Coomans en vele anderen.Sinds 2017 besteedt ze een groot deel van haar tijd aan eigen composities en werd hier in 2022 voor bekroond met de Flanders Folk Award voor beste album.


Speeldata

4 mei20:15-20:35
5 mei15:00-15:20
16:00-16:20
19:00 geannuleerd
16 mei17:00-17:20
19:00-19:20

Locatie: Jonas Daniel Meijerplein

Toegang: Gratis